7 Mart 2019 Perşembe

Web Sitesi Fiyatları Nasıl Belirlenir?


Markaların, şirketlerin gelişen iletişim çağı ile birlikte artık her şeyin online platformlarına taşınması durumundan sonra web sitelerine de verilen önem gün geçtikçe artmaktadır. Markalar, şirketler artık kamuoyu ile iyi bir iletişim kurabilmek adına web siteleri kurmakta ve insanların merak ettikleri sorulara anında erişebilmelerini istemektedir. Özellikle telefon üzerinden kurumsal şirketlere yapılan telefonların fazlalığı ile birlikte artık şirketler bir web sitesi kurarak ve insanların merak ettikleri sorulara web sitesi üzerinden ulaştırmayı hedeflemektedir. Bu işlem ile birlikte artık markalar ve şirketler telefonlarına verilen mesaiyi iyi bir ölçüde azaltmış olacak ve insanları web sitesi üzerinden iletişim kurmaya yönlendirecektir.
Markalar ve şirketler online platformlarda ki sorunlarına çözüm odakları oluşturmak adına web sitelerine ihtiyaç duymaktadırlar. Web sitesi fiyatları da bu orantılarda değişkenlik göstermektedir. Web sitesi fiyatlarının belirlenmesi konusunu iki ayrı başlıkta işlenebileceğini sizlere söyleyebiliriz. İnternet ortamında ki mağazanız da sizlerin itibarını oluşturmakta ve bu işçiliğin iyi bir şekilde yapılması gerekmektedir. İnternet ortamında az çok bilgiye sahip bir karaktere sahip iseniz yapacağınız araştırmalar ile yaklaşık 250-350TL gibi rakamlara kendi internet sitenizi oluşturabilirsiniz. Bu rakamlar sitenin alan adı ve barındırma gibi masraflarını karşılayan rakamlardır. Bu bilgilere sahip olduktan sonra ki aşamada ise sadece site masraflarını yıllık olarak ödeyecek ve web site tasarım konusunda ise milyonlarca hazır temaları bulunan WordPress alt yapısını kullanarak bütçeniz doğrultusunda bir site oluşturabilir ve fiyatları yılda artan kur ile beraber az çok oynayarak değişkenlik göstermektedir.

Web Sitesi Fiyatları Nasıl Belirlenir?  Birinci aşama: Statik Web Sitesi!

Web sitesi fiyatlarının belirlenmesinde ki ilk aşamada statik web sitesi aşamasıdır. Statik kelimesinin anlamına bakacak olursak belirli bir süre aynı kalan, değişmeyen anlamının olduğunu görmekteyiz. Web sitesi yaptıracak iseniz ve bu sizin online platformlarda ki itibarını korumak ve işinizi profesyonel bir şekilde yapmasını göstermesini istiyor iseniz yıllık belli bir miktar para ödeyecek ve sonrasında sadece site masraflarını ödeyerek bir web sitesi oluşturabilir ve bu doğrultuda fiyatların belirgin olduğunu söyleyebiliriz.

Web Sitesi Fiyatları Nasıl Belirlenir? İkinci aşama: Dinamik Web Sitesi!

Fiyatlarının belirlenmesinde ki ikinci aşamada ise dinamik web sitesi aşaması görebilmekteyiz. Kurumsal web ajanslarına site yaptırmak adına ulaştığınızda sizlere iki seçenek sunduklarında bunlar statik ve dinamik web siteleri olacaktır. İnternet sitenizi sürekli olarak güncellemek ve her sene tema-tasarım değişikliğine ve bunun gibi değişiklikler yaparak sitenizi iyi noktalara taşımak istiyorsanız dinamik web sitesi hizmeti almanız gerekmektedir. Bu hizmette ise ilk olarak yaptıracağınız ilk senenin ödemesini yaptıktan sonra ki zamanlarda yaptıracağınız her tasarım değişikliği gibi olaylarda ek ücret ödemeniz gerekecektir.
Web sitesi fiyatlarının belirlenmesinde alan adı ve barındırma gibi ufak masraflar dolar kuruna oranla değişkenlik göstermektedir. Web sitesi fiyatlarının belirlenmesinde bu rakamlarda etki etmekle beraber bir çok kısım fiyatları değiştirmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder