5 Mart 2019 Salı

Web Sitesi Nedir ?


Web Sitesi, internetin hayatın her alanına girmesiyle ortaya çıkan ve işletmelerce veya bireysel olarak talep edilen çoklu medya unsurlarından oluşan bir vitrin olarak adlandırılabilir. Bir uzantısı ve adı olan web siteleri internet ortamında kişiyi yada işletmeyi amaçlarına ulaştırmayı sağlayacak, özel grafik yazılımları ve programlama aracılığıyla ortaya çıkan reklam, tanıtım ve iş ofisleridir. Kurum veya işletmenin veya bireysel bir amaç için fikirlerin oluşturulmasından, bu fikirlerin ortaya çıkardığı ürünlerin dağıtımına kadar tüm işlemlerin vitrine çıkarıldığı, anlatıldığı, gösterildiği ortamlardır.

Güncel ve iyi tasarlanmış olmalı

'Ofis' tanımlaması yapılan web sitelerinde, birçok işi yapmak ve elektronik şubeler oluşturmak mümkündür. Bir web sitesinde başka sayfalara geçiş yapılabileceği gibi, başka web sitelerine de yerleştirilecek linkler ile geçişler gerçekleştirilebilir. Çoklu bir ortam sağlayan web sitelerinde farklı konular, animasyonlar, fotoğraf ve bilgi formları yer alabilir. Güncel ve iyi tasarlanmış bir web sitesi internet ortamında duyurusunu yapmak istediğiniz hedef kiteleye en hızlı şekilde ulaşabilen, güncelliğini koruyan ortamlardır. Günümüzün en önemli teknolojisi olan internet üzerinde oluşturulan web sitesi size ait olan bir medyadır aynı zamanda. Hedef kitlenizle karşılıklı mesaj alıp verebildiğiniz ve ürün veya fikriniz hakkında hem talep toplayabildiğiniz hem de eleştiri veya beğenilere ulaşabildiğiniz bir ortama sahip olmanız sizi birçok açıdan avantajlı bir konuma taşır. Web sitenizi ziyaret edenlerin, kurumsal kimliğinizle uyumlu sitenizi görmesi ilk aşamada size artı puan olarak yansıyacaktır.

Web siteleri içeriklerine göre çeşitlilik gösterir

Web siteleri yazılım, tasarım ve programlamasına göre statik ve dinamik olmak üzere iki ana grupta değerlendirilebilir. Bu iki ana gruptaki web sitelerin çeşitleri ise ilgili sitenin muhtevasına göre adlandırılmaktadır. Muhtevalarına göre web sitesi çeşitleri ise şöyledir: Kurumsal web siteleri, E-ticaret siteleri; B2B, B2C, C2C satış siteleri. Rezervasyon siteleri; Hotel, restoran vb. siteler. Kişisel siteler; Kişi tanıtım ve CV siteleri. İlan / emlak siteleri; Konut, araba, iş arama ve bulma siteleri. Haber siteleri; Anlık, günlük, güncel olayların aktarıldığı siteler. Portal siteler; Turizm, sağlık vb. özel bir amaca hizmet eden fonksiyonel siteler. Mobil siteler; Mobil kullanıcılarına özel hazırlanan site ve uygulamalar.

Nelere dikkat edilmeli?

Bir web sitesinde dikkat edilecek önemli hususlar vardır. Web sitesi hazırlanırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli kurallar şöyledir; Konunun uzmanları tarafından profesyonelce hazırlanan siteler hız açısından daha kullanışlıdır. Sitede kullanılacak multimedya unsurlar optimize edilmeli ve uygun formatlar kullanılmalı. Hedef kitlenin tercih edeceği anahtar kelimeler seçilerek sitenizin arama motorlarında ön plana çıkması sağlanmalı. Arama Motor Optimizasyonu (SEO) mutlaka yapılmalı. Kırık link olarak tabir edilen hatalı yada açılmayan linkler her zaman kullanıcılar açısından olumsuz karşılanır ve sitenizin itibarını zedeleyebilir. Gerekli kontroller yapılarak web sitesindeki tüm sayfaların, resimlerin, fotoğrafların, interaktif dosyaların ve formların sorunsuz çalışması sağlanmalı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder